Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Transportstøtte for videregående skoler

Leila Øvreseth/Oppland fylkeskommune Videregående skoler i Oppland som vil besøke Klimalaben, får transportstøtte i 2017.

Transportstøtte til ekskursjoner

I 2017 er det lagt opp til at de videregående skolene i Oppland får transportstøtte til å gjennomføre en ekskursjon til Klimalaben ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole. Til denne ordningen er det beregnet at de reisende kan inkludere besøk på Juvflya, om de vil, eller også andre destinasjoner som viser vei mot lavutslippssamfunnet. Temaene og destinasjonene vil bli publisert og utviklet under en egen fane på denne hjemmesiden, kalt ekskursjoner.

Det er bregnet inntil 2 busser per skole for elever og lærere, og inntil to dagers tur. I tillegg en buss for fagdag for faglærere, alt gjennomført med busser under Oppland fylkeskommune sin rammeavtale for transport. Videregående skoler som ønsker å benytte seg av tilbudet, kan kontakte prosjektleder Inger Oddrun Sverkmo ved Klimalaben. Eventuelle inngangsbilletter og overnattig er ikke regnet med, og må finansieres fra skolen selv. Rimelig overnattig anbefales, som for eksempel i lavvocamp.

Grønt skifte

Ekskursjoner gir mulighet til å få innblikk i grønt skifte, på den måten at de reisende kan se hvordan opplandssamfunnet allerede er i ferd med å endres i en grønnere retning.

Green Innovation Visits

Klimalaben deltar i INTERREG ecoINSIDE og er en av flere virksomheter som annonseres som reisemål innen konseptet Green Innovation Visits for nasjonale og internasjonale delegasjoner, fra 31. mars. Konseptet vil senere utvikles til også å omfatte besøk av skoler. Denne bookingordningen vil, etter en pilotperiode, bli et permanent tilbud, med eller uten transportstøtte.

Sist oppdatert 24.03.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering