Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Solfanger

Solfangere i fasaden på Klima- og energilaboratoriet leverer varme til radiatorer og tappekran.

Solfangeranlegget i Klimalaben

Solfanger - Klikk for stort bildeSolfanger Klimalaben Solfangerne er modulære bygningselementer som kan erstatte tak eller fasadekledning. Du kan lære mer om solfangerne i videoen her.

Varme fra sola varmer opp vann som samles i en tank og overføres ved hjelp av varmeveksler til vann som forsyner varmeanlegget i Klimalaben. Solfangerne går året rundt så lenge det er temperaturforskjell mellom solfangerene og vannet i berederen, det vil si så lenge solfangerne kan varme opp vann.

 

Anlegget er temperaturstyrt. Er det ikke varmt nok i solfangerne, slutter sirkulasjonspumpen å gå, slik at alt vann renner tilbake i drenstanken på berederen.

Data om anlegget

Anlegget i Klimalaben har 6 absorbatorplater (panel) i fire karmer. Størrelsen på karmene målt i millimeter er 1428 X 2100. I to stykker er halparten et lukkevindu.

Inni solfangerne eller karmene er absorbsjonsplatene med bredde 600 millimeter og høyde 2705 og 1905 millimeter. Det blir 4 X 600 X 2705 og 2 X 600 X 1905 millimeter.

Klimalaben avventer installasjon av ny måler, slik at dataene på nettsiden fra solfangerne blir riktige.

Sist oppdatert 06.12.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering